ua en ru

У Крим з початку 2012 р. прибуло на 8% більше туристів - 1 млн 95 тис., - Мінкурортів Криму

В Крим за станом на 18 червня поточного року прибуло 1 млн 95 тис. туристів, що на 8% більше, ніж за аналогічний період 2011 р. Про це повідомили в Міністерстві курортів і туризму АРК, передає кореспондент РБК-Україна.

За інформацією відомства, на апаратній нараді в раді міністрів АРК глава виконавчої влади автономії Анатолій Могильов підкреслив, що збільшення турпотоку в Крим, особливо організованих туристів, позитивно відіб'ється на наповненні місцевих бюджетів. "Доходи, які отримує Крим від туризму, спрямовуватимуться на реалізацію соціальних програм уряду автономії і розвиток інфраструктури", - сказав глава виконавчої влади республіки.

Зокрема, найбільше зростання турпотоку спостерігається в Судаку і Феодосії, де на 20% і 15% відповідно збільшилася кількість організованих відпочиваючих. В Євпаторії і Алушті цей показник виріс на 7% і 5% відповідно. При цьому в Ялті кількість організованих туристів залишилася на рівні минулого року.

У свою чергу, міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв повідомив, що кількість іноземних туристів зросла майже на 10%. "В основному збільшення кількості іноземних туристів в Криму в цьому році відбулося з Білорусі та Росії. Для нас дуже важливо, що це зростання спостерігається в основному в сегменті організованих туристів. Саме до цього ми і прагнули", - зазначив міністр.

В ході підготовки до курортного сезону 2012 р. кримський санаторно-курортний бізнес вклав у реконструкцію об'єктів розміщення і прилеглих до них територій більше 1 млрд грн власного прибутку.