ua en ru

В Криму не пустили кілька великих партій свинини з України

Днями до Криму, через ДАПП "Перекоп", не пустили кілька великих партій свинини з України.

Днями до Криму, через ДАПП "Перекоп", не пустили кілька великих партій свинини з України. Про це повідомляє прес-служба Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд).

"Вантажний транспорт, який прямував з українського міста Миколаїв від приватного підприємця на адресу ТОВ "Рікон" м. Саки, перевозив, згідно з документами, м'ясо птиці загальною вагою 5,06 тонни. Однак при фізичному огляді вантажу було виявлено, що під м'ясом птиці перевозиться свинина загальною вагою 3,06 тонни без ветеринарних супровідних документів. На підставі явних порушень небезпечний вантаж був заборонений до ввезення", - заявляють у російському відомстві.

При цьому повідомляється, що через кілька годин цей же транспорт з тим же вантажем знову намагався перетнути україно-російський кордон через ДАПП "Перекоп". Вся партія товару повернута на територію України.

Крім того, заявляють у російському відомстві, в ДАПП "Перекоп", при здійсненні ветеринарного контролю вантажу, задекларованого як свинина, загальною вагою 3,51 тонни, що прямував з ТОВ "Партнер Дистрибьюшн" м. Херсон на адресу приватного підприємця м. Керч, було встановлено, що у ветеринарному свідоцтві відсутній відбиток тавра. Також при партії не виявилося гарантійного листа, що підтверджує факт вирощування забійних тварин на благополучної по африканській чумі свиней території. Ввезення зазначеного товару на територію Криму було також заборонено.

Також, заявляють у Россільгоспнагляді, в МАПП "Джанкой" інспектори Россільгоспнагляду не пропустили в Крим 1,4 тонн свинини без супровідних документів, що прямувала з села Новогригорівка Херсонської області.

Нагадаємо, Россільгоспнагляд з 28 жовтня 2014 р. вводить обмеження на ввезення в Росію яловичини і свинини виробництва українського підприємства "Конотопм'ясо".