ua en ru

В Кременчуці в 2012 р. почнеться будівництво мосту через Дніпро, - мер міста

В Кременчуці в 2012 р. планується розпочати будівництво мосту через Дніпро. Про це на прес-конференції повідомив мер Кременчука Микола Глухов, передає кореспондент РБК-Україна.
М.Глухов зазначив, що техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) нового мосту було готове ще в 2006 р. "Тепер прийшов уряд Віктора Януковича, яке вважає питання будівництва моста - державним питанням. 27 жовтня в Кременчук приїде заступник міністра економіки та заступника міністра фінансів. Вони на місці подивляться на ситуацію і потім винесуть ухвали про затвердження ТЕО на засідання уряду. Після прийняття постанови Кабміну, в 2011 р. на робочий проект будівництва в держбюджеті буде закладено 21 млн грн. На робочий проект піде рік. Будувати міст почнемо не раніше 2012 р." , - повідомив М. Глухов.
Вартість будівництва моста - 1,5 млрд дол. Термін будівництва - 7 років.
"Для будівництва будемо залучати інвесторів і кошти держави", - заявив журналістам віце-мер Володимир Тараторін. За його словами, вже розглядається можливість залучення китайських, японських і американських інвесторів.
Нагадаємо, в 1987 р. було прийнято урядову постанову про будівництво нового автомобільного мосту в Кременчуці. Однак він не був побудований. У середині 1990-х рр. мер Кременчука Іван Пономаренко заявив, що місту вкрай необхідний новий міст і розпочав роботи з розробки ТЕО мосту. У 1992-1994 рр. розроблено ТЕО мосту. У 1993 р. Президент України Леонід Кучма заявив, що міст у Кременчуці побудують японці. Однак питання будівництво мосту було відкладене.
В 2006 р. уряд В.Януковича з держбюджету виділив Кременчуку 10 млн грн на ТЕО. Фахівці проектного інституту "Київсоюзшляхпроект" розробив ТЕО нового мостового переходу, наступним етапом має стати затвердження його Кабінетом міністрів України.
Старому мосту через Дніпро в Кременчуці 21 грудня 2009 р. виповнилося 60 років. За останні 20 років його вже двічі капітально ремонтували (в 1988 р. і 2007 р.).