ua en ru

У КПУ мають намір провести кампанію з націоналізації "Херсонобленерго", - джерело

У КПУ закінчується планування масштабної кампанії з націоналізації "Херсонобленерго", повідомило РБК-Україна джерело в партії.

"Це будуть і мітинги, і гнівні матеріали в ЗМІ, і робота в соціальних мережах, і графіті, і флешмоби, і збір підписів, і похід на Київ і, можливо, навіть на Москву до офісу Бабакова. Не буде білбордів і відвертої реклами . Кампанія планується по зростаючій. Тобто, чим довше не буде виконуватися вимога, тим жорсткіше і масштабніші акції проводитимуться", - сказав джерело.

Він підкреслив, що вибір пав на "Херсонобленерго", тому що підприємство веде в регіоні вкрай некоректну політику. "Величезна кількість простих людей в Херсонській області не можуть домогтися від "Херсонобленерго" внесення в договір на користування електроенергією змін про збільшення її потужності, маючи для цього всі законні підстави. Через це прості громадяни змушені мучитися, звертаючись в Антімопольний комітет і суди всіх рівнів", - сказав партієць.

Він також зазначив, що на початку червня "Херсонобленерго" за незначну заборгованість, що виникла з вини Держказначейства, відключило навчальні корпуси Херсонського державного університету в дні вступної кампанії, а також міський ботанічний сад, через що сотні екзотичних і рідкісних рослин залишалися без поливу.

"Така ж доля чекала інші навчальні заклади області. При цьому, знеструмлено вони були за борги в кілька сотень гривень! Зовсім недавно відключений від електрики був міський водоканал, через що відразу понад 10% жителів Херсона два дні залишалися без води під час справжньої спеки! У Скадовському районі через все тих же проблем з казначейством ледь не були відключені від електрики дитячі табори, переповнені відпочиваючими школярами", - підкреслило джерело.

Він запевнив, що комуністи очікують від херсонських регіональних влад підтримки в питанні повернення в держвласність "Херсонобленерго", так як, наприклад, нещодавно директор цього підприємства, який є депутатом міськради від Партії регіонів, був офіційно вигнаний з фракції партії влади.

Крім того, за словами джерела, Херсонська область знаходиться у віданні колишнього нардепа Катерини Самойлик. "Останні місяці вона тримає в тонусі місцеву владу щоденними пікетами будівель обласної та районних державних адміністрацій. Наші херсонські однопартійці ведуть себе дуже радикально. Вони вриваються в адміністративні будівлі, вручають" чорні мітки "високопоставленим чиновникам і навіть палять їх опудала", - сказало джерело.

Співрозмовник уточнив, що в КПУ ведеться моніторинг по інших областях України, щоб скласти список подібних "Херсонобленерго" підприємств з різних сфер економіки, лише порушене питання про націоналізацію яких може значно мобілізувати і примножити електорат комуністів.

Нагадаємо, 95% акцій "Херсонобленерго" належить компанії VS Energy International, бенефіціаром якої є спецпредставник Президента Росії по взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном Олександр Бабаков.

Також "VS Energy International" належать 95% акцій "Кіровоградобленерго", "Житомиробленерго" і "Севастопольенерго", 89,12% акцій "Київобленерго", 84,56% "Рівнеенерго", 70% "Чернівціобленерго", близько 50% "Одесаобленерго", близько 15-20% "Хмельницькобленерго" і "Миколаївобленерго".