ua en ru

У Костянтинівці СБУ затримала російського шпигуна, який збирав для ДНР дані щодо сил АТО

У Костянтинівці Донецької області 17 вересня 2014 р. співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали громадянина Російської Федерації, який збирав розвідувальну інформацію про переміщення сил АТО та передавав її на т.зв. "гарячу лінію ДНР".

У Костянтинівці Донецької області 17 вересня 2014 р. співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали громадянина Російської Федерації, який збирав розвідувальну інформацію про переміщення сил АТО та передавав її на т.зв. "гарячу лінію ДНР". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначають в СБУ, встановлено, що протягом липня-вересня 2014 р. зловмисник, громадянин Росії В.Ремняков, 1952 р.н., збирав та передавав бойовикам самопроголошеної "Донецької народної республіки" розвіддані щодо місць дислокації, чисельності особового складу, кількості та видів озброєння, а також переміщення територією міста Костянтинівка Донецької області підрозділів та формувань Збройних сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів, які задіяні в АТО. Ці відомості він надиктовував телефонному зв'язковому штабу ДНР.

Наразі тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала голову групи терористів з так званої Донецької народної республіки на прізвисько "Сєня", який разом із спільниками здійснював терористичні акти в Донецькій області.