ua en ru

У Колумбії вантажівка-автобус впала у прірву, загинули 30 осіб

У колумбійському департаменті Каука вантажівка, пристосована під перевезення пасажирів, впала з висоти 80 м, загинули щонайменше 30 осіб, 61 пасажир був поранений, повідомляють колумбійські ЗМІ.

Інцидент стався напередодні близько 00:00 за місцевим часом (08:00 за Києвом), коли автомобіль, в якому перебували понад 60 осіб, прямував з міста Хамбало в містоТорибио. Більшість пасажирів були індіанці з Торибио, які приїхали в Хамбало на релігійне свято.

Як повідомляє місцева влада, пошуки постраждалих ускладнені погодними умовами. Глава поліції департаменту Каука полковник Рікардо Аларкон заявив, що, як тільки з'явиться можливість, до місця катастрофи буде направлений вертоліт.

Повідомляється, що поранені, яких вдалося врятувати, доставлені в медичні установи. Мер Хамбало закликав добровольців допомогти владі в рятувальних роботах на місці події. Причини аварії не уточнюються.

Вантажівки, пристосовані під одночасне перевезення пасажирів і вантажу, отримали в регіоні назва "ескалера" ("сходи"). Катастрофа "ескалери" в Кауке стала вже третьою подібною подією за останні дві доби: 2 жовтня в результаті падіння вантажного автобуса в ущелину в департаменті Антьокия загинули 4 людини і були поранені 25, а вранці 3 жовтня такої ж вантажівка звалився з обриву в департаменті Толима, забравши життя ще 4 осіб.