ua en ru

В.Колесниченко не виключає тиск на ВРЮ у зв'язку з розглядом питання щодо звільнення суддів за порушення присяги.

Голова Вищої Ради юстиції Володимир Колесниченко не виключає тиск на ВРЮ у зв'язку з тим, що ВРЮ почала активно розглядати питання щодо звільнення суддів за порушення присяги. Про це він повідомив журналістам на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

«Тиск можливий, так було завжди. Інша справа - ефективність такого тиску», - сказав В.Колесниченко.

Він також заявив, що на заваді такому тиску стане адміністративне судочинство та Президент України. «В Україні діють адміністративні суди...і я думаю, що Президент ручного суду не хоче, він візьме на себе відповідальність за ображених і скривджених людей», - сказав він.

Нагадаємо, 25 травня Вища рада юстиції внесла подання на звільнення дев'яти суддів за порушення ними присяги. Зокрема, подання внесено на таких суддів: суддю Святошинського районного суду Києва Ніну Бабич, суддю Фастівського міськрайонного суду Київської обл. Андрія Остахновича, суддю Згурівського районного суду Київської обл. Валентину Паламарчук, суддю Ворошилівського районного суду Донецька Геннадія Міщенка, суддю Господарського суду м. Києва Валентину Смілянець, суддю Шполянського районного суду Черкаської обл. Тетяну Кисельову, суддю Семенівського райсуду Полтавської обл. Віктора Шудрю, суддю Заводського райсуду м. Дніпродзержинськ Людмилу Стасовську та суддю Дніпропетровського райсуду Дніпропетровської обл. Леоніда Чубенка.
Таким чином, починаючи з 17 травня, ВРЮ внесла подання на звільнення 19 суддів за порушення присяги.