ua en ru

У КНДР розробили перший північнокорейський смартфон

У Північній Кореї розроблений "перший північнокорейський смартфон" під назвою Arirang, який нещодавно був показаний лідеру Корейської Народно-демократичної республіки Кім Чен Ину.

У Північній Кореї розроблений "перший північнокорейський смартфон" під назвою Arirang, який нещодавно був показаний лідеру Корейської Народно-демократичної республіки Кім Чен Ину, передає телеканал "Росія 24" з посиланням на державне інформагентство КНДР.

"Arirang" (Arirang) - назва корейської народної пісні, яка вважається неофіційним гімном Південної Кореї і користується величезною популярністю в Північній Кореї.

Глава КНДР відвідав завод електроніки імені 11 травня, де після огляду складального цеху, йому показали мобільний телефон і упаковку, а також розповіли про якість зборки.

Кім Чен Ин похвалив інженерів заводу і заявив, що смартфон Arirang відрізняється легкістю у використанні, відмінно виглядає і оснащений усіма необхідними функціями для спілкування і навчання. Кім Чен Ин підкреслив, що північнокорейський смартфон володіє якісним дисплеєм і мегапіксельною камерою. Працівники заводу також показали йому мобільні додатки, встановлені на телефоні.

За офіційною інформацією, телефон Arirang поступив в продаж кілька днів тому, але вартість апарату не називається.

За деякими оцінками, зараз в КНДР приблизно півтора мільйона чоловік користується мобільним зв'язком при загальному населенні близько 24,5 мільйонів жителів. Правда послуги мобільного оператора обмежені - можна обмінюватися текстовими повідомленнями і поговорити тільки з абонентами, що знаходяться в Північній Кореї.

Раніше повідомлялося, що в Північній Кореї розробили власний Android-планшет.