ua en ru

У Китаї валова продукція в галузі супутникової навігації в 2020 р. перевищить 66 млрд дол

У Китаї до 2020 р., коли буде повністю створена супутникова система навігації і позиціонування "Бэйдоу" (Велика Ведмедиця), валова продукція цієї галузі в країні перевищить 400 млрд юанів (близько 66 млрд дол.) Про це йдеться в "Білій книзі", опублікованій у вівторок Китайською спілкою супутникової системи навігації і позиціонування, передає інформаційної агентство "Сіньхуа".

За прогнозами авторів "Білої книги", через сім років в країні більше 800 млн абонентів будуть користуватися послугами супутникової навігації. І за цим показником Китай займе перше місце в світі.

Згідно зі статистичними даними, в минулому році валова продукція в навігаційній галузі в Китаї досягла 81 млрд юанів (близько 13 млрд дол.). Кількість абонентських терміналів "Бэйдоу" склало понад 230 тис.

Фахівці не сумніваються в тому, що китайська навігаційна галузь у найближчі роки переживатиме велике піднесення. Порівняно з американською GPS навігатори "Бэйдоу" здатні більш ефективно ловити сигнали в кварталах з хмарочосів і швидко функціонувати при першому позиціонуванні, додали автори "Білої книги". Китайська "Бэйдоу" також призначена для надання користувачам послуг визначення часу і сервісу відправки коротких тестових повідомлень з будь-якої точки Землі.

У "Білій книзі" також підкреслили, що китайський уряд розробив політику для стимулювання використання технологій супутникової навігації. При цьому система "Бэйдоу" стане потужною технологічною підтримкою і гарантією розвитку вітчизняної навігаційної галузі. У міру поступового вдосконалення та зниження цін на термінали "Бэйдоу"/GPS-автонавігатор буде користуватися великим попитом на вітчизняному ринку.