ua en ru

У Китаї екс-член КПК Бо Сілай засуджений до довічного ув'язнення

Колишній секретар Комуністичної партії Китаю (КПК) у м. Чунцин і член політбюро Бо Сілай засуджений до довічного терміну, передає Reuters. Суд визнав його винним у корупції, хабарництві та зловживанні службовими повноваженнями.

Колишній секретар Комуністичної партії Китаю (КПК) у м. Чунцин і член політбюро Бо Сілай (на фото) засуджений до довічного терміну з позбавленням політичних прав і конфіскацією особистого майна, передає Reuters. Суд визнав його винним у корупції, хабарництві та зловживанні службовими повноваженнями в період з 1999 по 2012 рр.

Фотогалерея : "Бо Сілай засуджений до довічного ув'язнення"

Сілая звинувачивали в розкраданні близько 4,3 млн дол. Процес проти нього почався 22 серпня. Зазначимо, що колишньому політику загрожувала смертна кара.

У Китаї екс-член КПК Бо Сілай засуджений до довічного ув'язнення

Сілай вважався одним з найбільш перспективних політиків і розглядався як можливий наступник Ху Цзіньтао на посаді голови КНР. Його кар'єра обірвалася після того, як його дружину Гу Кайлай запідозрили у вбивстві британського бізнесмена Нілу Хейвуд. У березні 2012 р. Сілай позбувся місця в політбюро ЦК КПК і був знятий з посади секретаря партії в м. Чунцин.

У результаті Гу Кайлай було засуджено до смертної кари з відстрочкою на два роки. У вересні 2012 р. Сілай позбувся членства у КПК, а в жовтні проти нього завели кримінальну справу.

У ході процесу 64-річний Бо Сілай звинуватив головного свідка обвинувачення - колишнього главу поліції міста Чунцин Ван Ліцзюня, - у брехні. До слова, Ліцзюн отримав 15 років в'язниці за державну зраду та інші злочини.

Варто зазначити, що проти Сілая також дала свідчення його дружина. Сам політик свою провину заперечував, назвавши дружину божевільною. Однак наприкінці серпня Бо Сілай визнав свою провину в розтраті коштів на суму майже 1 млн дол.

Раніше, у вересні, стало відомо, що в Китаї головного інженера держкомпанії Wenzhou Industry Investment Group Юй Сіі, обвинуваченого в корупції, втопили слідчі.