ua en ru

Кількість жертв землетрусу в Китаї зросла до 56 осіб

Кількість жертв землетрусу в китайській провінції Ганьсу зросла до 56 осіб, передають гонконгські ЗМІ з посиланням на представників влади провінції.

Раніше повідомлялося про загибель 47 людей. За останніми даними, поранення отримали 412 осіб, 12 осіб все ще вважаються зниклими безвісти.

Понад 23 тис. жителів були евакуйовані з адміністративного округу Цзиі в провінції Ганьсу. Близько 20% будівель, що знаходилися в зоні землетрусу, зруйновані, більше 60% будівель отримали пошкодження.

Рятувальні роботи, що проводяться силами співробітників поліції, рятувальників і волонтерів, тривають. У порушеному землетрусом регіоні зруйновано комунікації між 13 населеними пунктами.

У китайській провінції Ганьсу в центральній частині країни сьогодні вранці стався землетрус, магнітуда, за оцінками американських і китайських експертів, різниться. За даними Геологічної служби США, магнітуда землетрусу склала 6,1, за інформацією китайського сейсмологічного бюро - досягла 6,6. Епіцентр підземних поштовхів знаходився в 177 км від г.Ланьчжоу, адміністративного центру провінції, осередок залягав на глибині 13 км.