ua en ru

В Кіровоградській області УБОЗ викрив службовців ТОВ, які завдали одному з комбанків збитків на 5,4 млн грн

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області викрили службових осіб одного з комерційних підприємств, які завдали акціонерному комерційному банку збитків на 5,4 млн грн, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Встановлено, що зловмисники надали до установи банку завідомо неправдиві документи щодо необхідності придбання в кредит сільськогосподарської техніки (трактори, сіялки, зернозбиральні комбайни тощо). Кредитні кошти в сумі 5 млн 430 тис. грн службовці отримали, проте, за цільовим призначенням не використали, а перерахували на розрахунковий рахунок іншого товариства за нібито поставлену сільськогосподарську техніку. Втім, як показали перевірки, техніка так ніким не отримувалась та на облік в інспекцію Держтехнагляду не ставилась, а кредитні кошти перерахували на рахунки ще п'яти підприємств та привласнили.
За даним фактом слідчим відділом УБОЗ УМВС порушено кримінальну справу за ч.4 ст.190 (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах чи організованою групою) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі.
Слідство триває.