ua en ru

У "Київводоканалі" заявляють про незаконну спробу зміни керівництва київською владою

Протягом двох останніх місяців київська влада намагається всіма можливими способами, найчастіше силовими методами, що не мають нічого спільного з законодавством, змінити керівника "Київводоканалу". Про це заявляє радник з інформаційної політики комунального підприємства Вікторія Яковлєва.

"Керівник міста наприкінці березня видав документ для своїх підлеглих, яких зобов'язав провести збори акціонерів і призначити на посаду генерального директора свого приятеля, якого добре знають у "Київводоканалі" як людину нечесну і сварливу, що ніколи не займалася водопостачанням і каналізацією. Колектив обурився і пішов мітингувати до Бондаренко. Він пообіцяв не чіпати підприємство до виборів", - повідомила Яковлєва.

Тим не менш, за словами радника з інформполітики "Київводоканалу", глава КМДА своїх намірів не залишив.

"1 травня до центрального офісу прийшов натовп молодих людей з битами. У зв'язку з тим, що тут знаходиться головна диспетчерська, охорона посилена. Після виклику міліції молоді люди пішли. 6 травня о 7.30 ранку натовп молодих людей у камуфляжі прийшов знову. Називають вони себе охороною міста. Водоканальці, стурбовані чутками про майбутнє рейдерське захоплення, прийшли на збори трудового колективу. В 10 ранку "самопризначений" голова Наглядової ради Старунь Сергій приніс з собою стіл, стільці і намагався на центральному вході підписати якісь папери про зміну керівництва. Але водоканальці не дали йому це зробити. В результаті під крики "Ганьба" просто витіснили самозванців не тільки з території центрального офісу, але і з самої вулиці Лейпцизької. Не допомогли і викликані на підмогу люди в камуфляжі. На даний момент пан Старунь, і пан Гудзь, який назвався представником Бондаренко, пішли" - пише Вікторія Яковлєва.

На думку Яковлевої, однією з головних причин спроби зміни керівництва "Київводоканалу" є отримання кредиту від уряду Японії в розмірі 1 млрд дол США на реконструкцію Бортницької станції аерації.

Спроба рейдерського захоплення "Київводоканалу"