ua en ru

До Київради внесено рішення про створення комісії з перевірки факту висадження каштанів

На порядок денний Київради винесено рішення про створення тимчасової контрольної комісії з перевірки факту висадження каштанів замість Бріотті звичайних кінських. Відповідний проект рішення винесене за поданням депутата Київради Тетяни Меліхової, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вивчимо скільки грошей було виділено, як проводилися тендери, хто приймав участь у тендерах, які були пропозиції. Зробимо запити (до фірми, яка виграла тендер), що вони поставили, яка продукція, які дерева прибули на територію Києва, хто отримував, хто перевіряв і хто дійсно має нести відповідальність. Це головне завдання. Найголовніше - це все ж таки фінанси. Сьогодні, якщо порівняти ціну питання, то ціна одного саджанця Бріотті - 6 тис. грн, а ціна звичайного кінського каштану - до 100 грн. То порахуйте, в скільки разів хтось нагрів собі руки. Навіть, якщо кажуть, що тільки половину грошей сплатили, то і половина грошей - це не ті гроші", - розповіла Меліхова.

В свою чергу голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Денис Москаль повідомив, що комісія розгляне питання каштанів у найближчий вівторок.

"Ми збираємось у вівторок терміново для того, щоб запросити усіх керівників по вертикалі: і шевченківського "Зеленбуду", який був замовником виконання робіт, і "Київзеленбуду", який повинен був все це контролювати, профільного заступника виконавця робіт, який виграв тендер і отримав 0,5 млн грн, половину суми на виконання цих робіт", - повідомив Москаль.

За його словами, за результатами роботи комісії будуть поінформовані правоохоронці, і найближчим часом має бути відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: Результати експертизи: На Хрещатику висаджені каштани дешевого сорту