ua en ru

В Київській області в 2012 р. 20-25% шкіл будуть переведені на альтернативні види опалення, - Присяжнюк

В Київській області до кінця 2012 р. 20-25% шкіл будуть переведені на альтернативні види опалення. Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Анатолій Присяжнюк, передає прес-служба КОДА.
"До кінця цього року ми плануємо перевести кожну п'яту школу на альтернативні види опалення", - зазначив Присяжнюк, додавши, що це зменшить бюджетні витрати на 30 млн грн.
- "Та ціна за газ, яку нам виставляє російська компанія ("Газпром"), є дуже затратним задоволенням. Хочемо чи ні, але альтернативна енергетика - це майбутнє нашої держави, - зазначив Присяжнюк. - Як виявилося, електричне опалення значно економніше навіть за опалення дровами. При належній його експлуатації, як нам доводять автори розробки, затрати можуть бути ще значно меншими ніж у пілотному проекті".
Також Присяжнюк зазначив, що в рамках міжнародного інвестиційного форуму, який відбудеться 21 лютого 2012 р., буде презентовано 50 губернаторських проектів, серед яких будуть проекти щодо енергозберігаючих технологій.
На сьогодні у Київській області 739 шкіл, з яких 85 використовують альтернативні джерела опалення.
Нагадаємо, раніше Присяжнюк повідомляв, що опалення об'єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства будуть переведені з газу на вугілля та пелети, в результаті чого область отримає економію в сумі близько 100 млн гривень.