ua en ru

У Київській області група людей, назвавшись самообороною Майдану, намагалася захопити ресторан

У Київській області, в с. Підгірці група людей, назвавшись самообороною Майдану, намагалася захопити ресторан.

У Київській області, в с. Підгірці група людей, назвавшись самообороною Майдану, намагалася захопити ресторан. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

Вчора, 12 березня, близько 22:00 до чергової частини Обухівського РВ міліції Київської області зателефонував працівник одного з ресторанів району, що знаходиться в селі Підгірці, і повідомив, що до них увірвалися невідомі і погрожують розправою.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група однак, прибувши за вказаною адресою, зловмисників вони не застали. З'ясувалося, що група невідомих людей під'їхали на автомобілі Audi до будинку закладу, троє з яких увірвалися в приміщення ресторану. Чоловіки називали себе представниками загону Самооборони та, погрожуючи знищити майно за допомогою пляшок з "коктейлем Молотова", вимагали від господарів упродовж доби переписати свій бізнес для передачі у власність народу. Залишивши запалювальну суміш, нападники зникли у невідомому напрямку, однак обіцяли повернутися за 24 години.

За даним фактом слідчим відділом Обухівського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Наразі слідчо-оперативна група разом із співробітниками УБОЗ ГУМВС України в Київській області з'ясовують подробиці цієї події та проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення та затримання зловмисників. Пляшки з запалювальною сумішшю направлені на експертизу. Слідство триває.