ua en ru

У Київській обл. працівникам колонії за збут наркотиків засудженим загрожує до 10 років в'язниці


Бориспільська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно трьох працівників Бориспільської виправної колонії (№ 119), які незаконно збували наркотичні засоби в місцях позбавлення волі, за що їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Згідно з повідомленням, молодші інспектори відділу нагляду і безпеки та охорони, під час свого чергування неодноразово проносив на територію колонії і продавали наркотики ув'язненим. Попалися наглядачі на черговій спробі пронести в колонію наркотики.

Зазначеним посадовим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 364, ч. 2 ст. 15 год. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 307 КК України, тобто зловживання співробітниками правоохоронного органу службовим становищем, а також замах на збут та збут наркотичних засобів у місця позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури повідомила, що підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. В даний час досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснює прокуратура області.
Відповідальність за вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.