ua en ru

У Київській обл. правоохоронці припинили діяльність угрупування, яке займалося контрабандою героїну

Правоохоронці викрили та припинили діяльність організованого злочинного угруповання, члени якого налагодили та забезпечували функціонування каналу контрабанди героїну афганського походження з країн Центральноазіатського регіону в Україну в особливо великих розмірах з метою подальшого збуту на території нашої держави. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

Контрабанда героїну відбувалась транзитом через територію Таджикистану, угруповання використовувало наркокур'єрів з числа громадян України або надсилало героїн у міжнародних поштових відправленнях.

3 жовтня ц.р. у аеропорту "Бориспіль" співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з представниками Державної митної служби Уераїни (ДМСУ) затримали наркокур'єра - громадянку України, яка прибула авіарейсом "Душанбе-Київ". Під час проведення митного огляду в її особистих речах виявлено дві картини, які були просякнуті героїном. Для ускладнення виявлення наркотику їм були просякнуті також настільна дитяча гра та днище валізи. У результаті експертного дослідження з цих предметів було вилучено близько 2,5 кг героїну.

У ході подальших спільних заходів правоохоронці затримали у м. Києві громадянина України, який отримував наркотики від наркокур'єра та забезпечував їх подальший оптовий збут на території столиці та Київської області.

4 жовтня ц.р. Головним слідчим управлінням СБУ стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.305 Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Криму СБУ затримала членів міжнародної ОЗГ, яка спеціалізувалася на контрабанді наркотиків