ua en ru

У Київській обл. батько і четверо дітей вісім років проживали в лісі

У Бориспільському районі Київської обл. батько і четверо дітей вісім років проживали в лісі в шалаші. Про це повідомила прес-служба МВС України в Київській обл.

"Як повідомив батько, його звуть Володимир і йому 55 років. Кілька років тому він приїхав з Хмельницької області і у нього вкрали паспорт, після чого він разом зі своєю дружиною та старшим сином вирішили проживати в лісі", - йдеться в повідомленні.

Чоловік самотужки збудував шалаш, який обтягнув поліетиленовою плівкою, зробив саморобну піч для приготування їжі та опалення.

Він повідомив, що самостійно приймав пологи у жінки, яка його кинула близько року тому. Після чого він сам займається чотирма дітьми.

"На життя родина заробляла дарами лісу. Збиранням і продажем грибів, ягід. Батько ламав листя, потім продавав для обробки квіткових букетів. За літній період сім'я заробляла гроші, які відкладала для покупки продуктів взимку. Воду вони набирали в найближчій залізничній станції. За хлібом та іншими продуктами харчування чоловік їздив до Києва або до найближчої селі", - йдеться в повідомленні.

Зараз проводиться перевірка щодо встановлення особи батька і місцезнаходження матері.

Дітей направлено в реабілітаційний центр Київської області, де їх оглянули лікарі, які визначили, що їх стан здоров'я задовільний, з ними працюють психологи.

Далі долею дітей будуть займатися соціальні служби у справах дітей.