ua en ru

У Київській обл. міліція виявила завод з виробництва піратських дисків

В результаті обшуку в рамках кримінальної справи, ініційованого фірмою "Лексфор", юридичним представником Microsoft, співробітники міліції виявили понад 110 тис. дисків на території заводу у м. Бориспіль по вул. Шевченка, 100 (Київська область). Про це повідомляє прес-служба фірми.

Виробництвом контрафактної продукції займалася компанія "Гратиіон Трейд", на кожному з виявлених носіїв записана нелегальна копія операційної системи Microsoft Windows 7 Professional. Вилучена продукція та обладнання направлені на експертизу; правоохоронні органи порушили кримінальну справу за двома статтями КК України (незаконне виробництво лазерних дисків, порушення авторських прав). Згідно з попередніми підрахунками, збиток від виробництва контрафактної продукції перевищує 300 млн грн.

"Це одна з найбільших партій нелегальних дисків, яка була виявлена в Україні в 2013 році. Оформлення всіх дисків з точністю копіює зовнішній вигляд оригінальних продуктів Microsoft. Підробки були замасковані під товар, нібито призначений для Організації Об'єднаних Націй, що робить очевидними плани правопорушників відправити диски за кордон. В даний момент проводяться слідчі дії, а також встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетні до цього злочину. Максимальна міра покарання, яку можуть отримати правопорушники - 6 років позбавлення волі", - зазначає партнер юридичної фірми "Лексфор" Владислав Шаповал.

Приміщення заводу та обладнання для виробництва дисків належать ТОВ "Медіа Парк", однак фактично тиражування дисків в промислових масштабах здійснювала компанія "Гратіон Трейд", яка має офіційну ліцензію на даний вид діяльності.

Нагадаємо, влітку 2013 р. Бориспільське міське управління міліції вже порушувало кримінальне провадження за фактом виявлення на підприємстві "Гратіон Трейд" партії контрафактної продукції.