ua en ru

В Києві за січень-вересень 2012 р. надійшло більш ніж 44 тис. заяв на отримання документів дозвільного характеру, - КМДА

В Києві за січень-вересень 2012 р. надійшло більш ніж 44 тис. заяв на отримання документів дозвільного характеру. Про це повідомив начальник головного управління з питань регуляторної політики та підприємництва Микола Поворозник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За 9 міс. 2012 р. через усі дозвільні центри Києва було отримано більше 44 тис. заяв на документи дозвільного характеру і більше 12 тис. заяв на отримання адміністративних послуг. Через районні дозвільні центри, які працюють сьогодні в системі, видано більше 5 тис. документів дозвільного характеру і майже 500 тис. було обслуговано заявок на надання адміністративних послуг в центрі надання адміністративних послуг районного рівня", - сказав Поворозник.

За його словами, з кожним роком динаміка кількості заявок зростає майже в два рази. "Зараз ми з комітетом координації економічних реформ в Адміністрації Президента відпрацьовуємо механізм використання цифрового підпису і електронного ключа для того щоб суб'єкти надання послуг взагалі не приходили до дозвільного центру. Крім того, в дозвільних центрах є опція замовлення послуг по телефону, коли час видачі довідки скорочується до 15-40 хвилин", - додав Поворозник.

Читайте також: За здійснення бездозвільної діяльності у 2011-2012 рр. сплачено лише 0,6-0,8% суми розрахованих збитків, - Рахункова палата