ua en ru

У Києві за кошти інвесторів буде побудований сміттєсортувальний комплекс потужністю 240 тис. т на рік, - Москаль

У Києві побудують сміттєсортувальний комплекс за кошти інвесторів. Про це повідомив голова депутатської фракції "Республіка Київ" у Київській міській раді, голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики, голова Партії зелених України Денис Москаль після засідання постійно діючої конкурсної комісії по залученню інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації об'єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва, повідомляє прес-служба фракції.

"Ми на засіданні комісії розглядали та затвердили умови конкурсу щодо залучення інвестора до будівництва сміттєсортувального комплексу на вулиці Колекторній, 44. Нарешті ми перейшли від розмов про необхідність будівництва такого комплексу до реальних кроків, спрямованих на реалізацію проекту", - зазначив Москаль.

За словами Москаля, орієнтовна потужність сміттєсортувального комплексу - 240 тис. т на рік. На цьому об'єкті будуть сортуватись побутові відходи, зібрані на лівому березі.

"Переконаний, що будівництво сміттєсортувального комплексу - це один із найважливіших екологічних проектів, який має бути реалізований найближчим часом. Ми зобов'язані переробляти побутові відходи, а не скидати їх на полігони, перетворюючи околиці столиці та довколишні села на суцільне звалище!" - зауважив Москаль.

На переконання голови фракції "Республіка Київ", у столиці варто будувати сміттєсортувальні комплекси як на лівому березі, так і на правому, щоби не доводилось возити побутові відходи через усе місто.

"Особливо потрібен такий комплекс сьогодні, коли всі сухі відходи - папір, пластик, скло - кияни починають збирати в один бак", - підсумував голова Партії Зелених.

Москаль нагадав, що згідно із програмою поводження з побутовими відходами, у Києві до 2015 року має бути збудовано три сміттєсортувальні та сміттєпереробні комплекси і реконструйовано завод "Енергія".