ua en ru

У Києві за місяць оштрафовані 1 527 осіб за паління в громадських місцях

З початку дії закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів" працівники столичних правоохоронних органів притягнули до адміністративної відповідальності 1 527 осіб. Як повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Києві, порушники були оштрафовані за ст. 175-1 "Куріння тютюнових у заборонених місцях" Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

У відомстві підкреслюють, що працівники столичної міліції в місцях, де заборонено куріння, попереджають громадян в усній формі щодо виконання вимог зазначеного закону про заборону куріння. Також робиться зауваження про припинення правопорушення "погасити сигарету, припинити куріння". У разі відмови на правопорушника на місці складається адміністративний протокол.

Складені адміністративні матеріали доповідаються начальнику райуправління органів внутрішніх справ, який повинен у присутності правопорушника попередити або накласти штраф, передбачений ст. 175-1 КУпАП. У випадку, якщо правопорушник відмовиться або не може сплатити штраф, матеріали направляються в Державну виконавчу службу для його примусового стягнення.

Читайте також: Держінспекція з прав споживачів пропонує посилити законодавство у сфері обмеження куріння в громадських місцях