ua en ru

В Києві весною 2013 р. буде висаджено 500 тис. троянд, - КМДА

В Києві весною 2013 р. буде висаджено 500 тис. троянд. Про це сьогодні повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розпочали дуже цікаву программу по забезпеченню міста трояндами, буде висажено весною 500 тис. троянд", - повідомив Мазурчак.

За його словами, троянди треба висадити найперше біля шкіл та лікарень. Крім того Мазурчак повідомив, що близько 6 млн грн було виділено на посадження дерев по Києву.

"Я кажу, що в нас виділено 6 млн грн на посадку дерев в цілому, а на каштани - 3,5 млн грн. Так як нам потрібно посадити дерева по усьому місту, а не лише на Хрещатику", - додав Мазурчак.

За словами Мазурчака, активні кияни зголосилися проспонсорувати висадку каштанів на Хрещатику, але поки що невідомо, скільки коштів вони на це виділять.

"Розглядається зараз питання, чи ми будемо садити каштани в нижній кромці біля самої дороги, чи може будемо садити інші дерева після того як будуть зроблені рекомендації всіх вчених і вони зійдуться на думці. Але, однозначно, бульварна частина Хрещатика буде засаджена саме каштанами", - відмітив Мазурчак.

Читайте також: Київ закупить 10 універсальних машин для догляду за парками