ua en ru

У Києві втретє затримано "злодія в законі" Р.Джанієва

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в м. Києві затримали азербайджанського "злодія в законі" Ровшана Джанієва, відомого у кримінальних колах на прізвисько "Ровшан Ленкоранський". Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Встановлено, що затриманий незаконно перебував в Україні. За словами начальника Київського УБОЗ Олександра Плужника, при огляді у нього виявлено три паспорта - на ім'я неіснуючого громадянина України, закордонний паспорт на те ж ім'я, а також паспорт громадянина Азербайджану з іншим прізвищем.
За минулі роки це вже третє затримання Р.Джанієва в Києві. Так, у лютому 2008 р. він затримувався працівниками ГУБОЗ МВС під час спецоперації як особа, що знаходиться в міждержавному розшуку по звинуваченню у скоєнні особливо тяжкого злочину. Тоді Шевченківським районним судом Києва йому було обрано запобіжний захід у вигляді арешту на 40 діб. Однак, перебуваючи під вартою, "Ровшан Ленкоранський", використовуючи корумповані зв'язки у Державному комітеті у справах релігій та національностей України, отримав статус біженця та був звільнений з-під варти. Але Вищим адміністративним судом України рішення про надання Р.Джанієву статусу біженця було скасовано.
Востаннє "злодій в законі" був заарештований у грудні минулого року та екстрадований до Азербайджану із забороною в'їзду в Україну терміном на 5 років.
В даний час Р.Джанієв затриманий, вирішується питання про порушення кримінальної справи за підробку та використання підробних документів.