ua en ru

У Києві у зв'язку з фіналом кубку України з футболу завтра буде змінено рух громадського транспорту

У зв'язку з проведенням "Київського Міжнародного марафону" та фіналу Кубку України з футболу 6 травня буде внесено зміни у роботу громадського транспорту, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зокрема, за повідомленням КП "Київпастранс": з 08:30 до 17:00 рух автобусів маршруту № 62 буде організовано по трасі: "Ботанічний сад - вул. Бастіонна - бульвар Лесі Українки - вул. Кутузова - вул. Московська - вул. Грушевського - стадіон "Динамо"; рух тролейбусів маршруту № 3 курсуватиме по трасі: "Залізничний масив - вул. Солом'янська - Повітрофлотський просп. - вул. Лукашевича - Південний залізничний вокзал"; рух тролейбусів маршруту № 40 буде закритий.

На цей період буде організовано роботу автобусного маршруту № 40тр: "Кадетський гай - вул. Горького (до вул. Володимиро-Либідської)" з правом проїзду по місячних проїзних квитках, придбаних для проїзду в тролейбусі;
рух тролейбусів маршруту № 14 курсуватиме по трасі: "Ботанічний сад - Військовий шпиталь", також буде організовано роботу автобусного маршруту №14к: "Залізничний вокзал - вул. Тарасівська" з правом проїзду по місячних проїзних квитках, придбаних для проїзду в тролейбусі.

Разом з тим, з метою забезпечення перевезення вболівальників футбольного матчу, який відбудеться на стадіоні НСК "Олімпійський" 6 травня між командами "Шахтар" (Донецьк) та «Металург» (Донецьк), змінюється режим роботи метрополітену.
Відтак, 6 травня з 17: 30 до 19:30 та на одну годину після закінчення матчу станції "Олімпійська" та "Палац спорту" будуть закриті для пасажирів на вхід та вихід. У зазначений період станція "Палац спорту" буде працювати як пересадочна з лінії на лінію, а станцію "Олімпійська" поїзди слідуватимуть без зупинки.

Окрім цього, перед початком футбольного матчу та після його закінчення, в разі необхідності, можливе обмеження входу пасажирів на станцію "Площа Льва Толстого".

Також для перевезення вболівальників передбачено додатковий рухомий склад для видачі його на лінії метрополітену.