ua en ru

У Києві в цьому році центральну ялинку встановлювати не будуть, - КМДА

У Києві в цьому році центральну ялинку встановлювати не будуть. Таке рішення було прийнято керівництвом Київської міської державної адміністрації у зв'язку з подіями, що відбуваються в центральній частині міста, повідомляє прес-служба КМДА.

Як зазначила директор Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна, під час онлайн-конференції "Комсомольській правді в Україні", у столиці немає альтернативних місць, які технічно для цього пристосовані.

"Центральна ялинка може бути встановлена тільки на Майдані Незалежності, адже ще 25 років тому на площі було обладнане спеціальне місце для цього. Так, будь-яка ялинка, вище 10-15 метрів, повинна стояти в спеціальному отворі з кріпленнями. Тому технічно такого плану ялинку більше ніде в столиці поставити не можна", - розповіла Світлана Зоріна.

Разом з тим, вона зазначила, що новорічні красуні будуть встановлені у всіх районах столиці, а святковий настрій киянам та гостям міста будуть додавати заплановані районними держадміністраціями різноманітні заходи.