ua en ru

У Києві в 2012 р. влада планує створити близько 500 ОСББ, - Мазурчак

Київська влада у 2012 р. ставить перед собою завдання створити в Києві 500 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), не дивлячись на те, що такі ж плани в 2011 р. були зірвані. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2011 р. планувалося (створити) 500 ОСББ, створили - 100. У 2012 р. теж така ж кількість, але можу сказати, що це не проблема міста Києва, це проблема всієї країни. Сьогодні КМДА самокритично розповідало про те, які у нас є недоліки, але разом з тим ми знаходимося на першому місці. Але разом з тим говоримо, що не задоволені нашими результатами ", - заявив Мазурчак.
За його словами об'єктивні причини виникнення таких проблем полягають у недосконалості чинного законодавства, через яке ОСББ вкрай складно створити.

"Сьогодні зібрати 51% власників житла на збори дуже складно, тому що діє законодавство, яке не дозволяє навіть ініціативної групи ... отримати інформацію про власників бо посилаються на закон, що цього давати не можна, це конфіденційна інформація ... і це стримує", - сказав Мазурчак.

На його думку, не менш стримуючим фактором є те, що "Київенерго" і "Київводоканал" не хочуть укладати прямі договори із споживачами і це істотно ускладнює процес створення ОСББ.

Нагадаємо, Верховна Рада Україна прийняла в другому читанні закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку. Закон передбачає передачу майна ОСББ, будинку та прибудинкової території, протягом трьох місяців.