ua en ru

У Києві звільнений з посади начальник управління освіти Дніпровського району Ільєнко

Начальник управління освіти Дніпровського району м. Києва Василь Ільєнко звільнений з посади. Про це повідомила голова постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики Алла Шлапак, повідомила її прес-служба.

За словами Шлапак, гуманітарна комісія Київради жорстко поставила питання про звільнення Ільєнка після того, як у дитсадку № 455 Дніпровського району масово отруїлися діти.

"Хочеться вірити, що тепер, коли відповідальність за надзвичайну подію, яка наразила дітей на небезпеку, поніс чиновник вищого рангу - інші високопосадовці будуть більш відповідальними. Маю надію, що це слугуватиме для них уроком, а принцип, коли карали лише пересічних працівників - докорінно зміниться", - підкреслила Шлапак.

Разом із тим депутат Київради наголосила, що питання із забезпеченням столичних дітей якісним харчуванням досі потребує посиленої уваги - в першу чергу необхідним є збільшення фінансування, а також і врегулювання на державному рівні.

"Потрібно, щоб постачанням продуктів у навчальні заклади займалися не підпільні фірми-одноденки, а компанії з відомим ім'ям. Тоді в тому, що у їдальні дитсадків та шкіл постачається якісна продукція - не буде сумнівів. Адже лідери ринку не будуть ризикувати своїм іміджем заради разової наживи", - відзначила Шлапак.