ua en ru

У Києві посилять соцзахист різних категорій населення

Збереження взаємодії літніх людей і людей з обмеженими можливостями з соціальним середовищем і активне залучення їх до участі в суспільному житті суспільства - ось основна мета столичного "Університету третього віку". В рамках святкування Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана "Університет третього віку" відвідав заступник голови КМДА Віктор Корж, повідомляє прес-служба КМДА.

"Увага і турбота до літнім людям, пенсіонерам, ветеранам, інвалідам повинні бути особливими зі сторони влади. Крім забезпечення першочергових потреб киян різних категорій, соціальна політика міста повинна бути орієнтована на сприяння розвитку і підтримки фізичних, інтелектуальних, психологічних та соціальних здібностей людей старшого віку. Їх зайнятості та об'єднання, розширення кругозору, дозволить різноманітити життя на пенсії. Саме тому в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України влада здійснює низку заходів щодо підтримки існуючих та розвитку нових форм соціального захисту різних категорій киян", - зазначив Віктор Корж.

В Департаменті соціальної політики інформують: "Університет третього віку" на базі Територіального центру соціального обслуговування було створено в 2012 році. Слухачами є літні люди, інваліди (I, II, і III групи) з числа підопічних Центру та громадян району, які мають освіту будь-якого рівня і напрямку. Надання соціально-педагогічних послуг "Університету третього віку" забезпечується безкоштовно.

В основі навчання дорослих закладена ідея інтеграції неформальної та формальної освіти. Навчальні програми побудовано з урахуванням вікових особливостей людей старшого віку, їхніх потреб та інтересів за напрямами: психологія здорового способу життя, комп'ютерна грамота, розвиток пам'яті та образного мислення, філологія (вивчення англійської мови), фінансова грамота, краєзнавство, життя і здоров'я. Термін навчання в закладі - від двох до шести місяців. Зараз в Територіальному центрі навчається безкоштовно майже 100 пенсіонерів Голосіївського району Києва. Також діє студія "Чарівний клубок", де можна навчитися або удосконалити техніку художньої вишивки і в'язання. Отримати поради по лікувально-оздоровчої фізкультури і провести з користю для здоров'я свій вільний час можна в спортивному залі. До послуг киян також студія "Мрія", клуби "Родовід" і "Бардівська пісня", колективи аматорської творчості, танцювальний та хорові гуртки.