ua en ru

У Києві УБОЗ ліквідував канал нелегального постачання зброї

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві перекрили міжрегіональний канал постачання в столицю військової стрілецької зброї.

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві перекрили міжрегіональний канал постачання в столицю військової стрілецької зброї. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУБОЗ в Києві.

"Завітали оперативники УБОЗ безпосередньо під час операції з реалізації великої партії зброї, за яку покупець заплатив 30 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

Затримання осіб, причетних до незаконного обігу зброї, проходило в гаражному кооперативі, розташованому на Харківському масиві, де правоохоронці вилучили гранатомет РПГ-26, автомат АКМС, 3 пістолета-автомата, 6 протитанкових гранат ПГ-7С, 6 вышибных зарядів ПГ-7ПМ, 2 гранати РГД-5; 9 гранат Ф-1, 2 запала УЗРГМ, 2 магазини до зброї іноземного виробництва.
Як зазначається, нелегальна діяльність тривала більше року.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Вилучене направлено для проведення експертизи НДЕКЦ при ГУМВС України в м. Києві.

Один підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідство триває.

Нагадаємо, напередодні міліція Одеси знайшла у поїзді з Луганська арсенал зброї.