ua en ru

У Києві суд відпустив екс-голову "Нафтогазу" Бакуліна під заставу в 10 млн грн, - Аваков

Печерський суд Києва відпустив екс-голову НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна під заставу в 10 млн грн.

Печерський суд Києва відпустив екс-голову НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна (на фото) під заставу в 10 млн грн. Про це на своїй странцие в Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Печерський суд. До вечора суддя Іллєва винесла рішення відпустити під заставу екс-главу НАК Нафтогазу Бакуліна за... 9,987 млн грн. "Легко і технічно". Знижений розмір застави з 1,5 млрд грн. до 10 млн... За 15 хв у нарадчій кімнаті - рішенням на одному листочку. Хочу запитати суддю: Скільки?! І як після таких судових рішень мотивувати слідчих на адекватну чесну роботу? Ви говорите, що небезпека - російський імперіалізм? Терористи? Сепаратисти? - це дурниця. Корупція, продажні суди - ось головна біда - ось небезпека!", - написав Аваков

Він також зазначив, що слідство МВС подає апеляцію.

Нагадаємо, 21 березня Бакулін був затриманий в рамках розслідування корупційних схем у газовій галузі. 6 березня МВС відкрило кримінальне провадження стосовно посадовців НАК "Нафтогаз України" і ТОВ "Газукраїна-Коммерс" за розкрадання державного майна на суму понад 1,4 млрд грн.