ua en ru

У Києві станцію метро "Теремки" здадуть в експлуатацію в жовтні, - Попов

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що станцію метро "Теремки" здадуть в експлуатацію в жовтні 2013 р., як і обіцялося раніше.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що станцію метро "Теремки" здадуть в експлуатацію в жовтні 2013 р., як і обіцялося раніше. Про це він повідомив у прямому ефірі каналу "Київ", пише газета "Хрещатик".

"Ми здамо станцію метро "Теремки" у жовтні. Це дуже непросто, тому що є багато проблем і технологічних, і фінансових. Саме у зв'язку з цим у нас відкладалося введення в експлуатацію цієї станції, але тут є політична воля Президента України, тому він доручив особисто прем'єру займатися питанням розвитку Києва і метрополітену в тому числі. Є розуміння з урядом, як ми цей об'єкт до кінця профінансуємо, і почнемо наступні" , - повідомив Попов.

Спочатку планувалося, що будівництво станції метро "Теремки" буде завершено до Дня Незалежності.

Транспортна мережа Київського метрополітену на даний момент складається з 3 ліній, 50 станцій з експлуатаційною довжиною ліній 65,18 км. Питома вага пасажироперевезень Київським метрополітеном у загальному обсязі перевезень усіма видами міського пасажирського транспорту становить понад 50%. За день метрополітен перевозить в середньому 1,3 млн осіб.

До 2025 р. в Києві планується побудувати 30 нових станцій метро.

Пасажиропотік Київського метрополітену в 2012 р. досяг чотирирічного максимуму - 526,7 млн пасажирів, але не вийшов на докризовий рівень.

Торік збиток КП "Київський метрополітен" склав 345 млн грн, що на 7,6% більше збитку в 2011 р. на рівні 320,7 млн грн. У І кварталі 2013 р. збиток столичної підземки зріс на 18,1%, склавши 106,8 млн грн.