ua en ru

У Києві створено раду з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

У Києві створено раду з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Відповідне розпорядження підписав мер Києва Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

До складу ради за посадою увійшли Л.Черновецький, заступник мера - секретар Київради Олесь Довгий, перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, усі заступники голови КМДА та виконуючі обов'язки заступників голови КМДА, голови районних у м. Києві державних адміністрацій та голови двох постійних комісій Київради.

Діяльність ради покликана активізувати та покращити взаємодію органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Зокрема, це стосується питань реалізації державної регіональної політики на місцях та вдосконалення моделі місцевої влади у Києві. Задля досягнення цієї мети новоутворений консультативно-дорадчий орган здійснюватиме діяльність в таких напрямках: вивчення суспільно-політичних процесів та соціально-економічного стану столиці, визначення на їх основі пріоритетів державної політики, напрямків, стратегії та механізмів забезпечення сталого розвитку міста, контроль за виконанням актів Президента України, які стосуються розвитку столиці, забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку районів міста та ефективного використання їх економічного потенціалу, проведення консультацій щодо здійснення у Києві адміністративно-територіальної реформи, реформи місцевого самоврядування, реалізація кадрової політики тощо. Також до основних обов'язків ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування входить розгляд проектів низки загальнодержавних законодавчих актів та внесення пропозицій, які забезпечать урахування інтересів Києва в таких проектах.