ua en ru

У Києві скоїли розбійний напад на храм Всіх святих воїнів

У Києві скоєно розбійний напад на храм Всіх святих воїнів. Про це повідомляє прес-служба Української православної церкви.

Напад стався увечері 5 травня ц.р., проте повідомляється про нього тільки сьогодні. "Вчинено розбійний напад на храм Всіх святих воїнів у парку "Перемога" Деснянського району, нальотчики були озброєні лопатами, сокирами та балончиками зі сльозогінним газом. Ними була зневажена святиня всіх християн - Святий Престол. Перевернуті святі речі, семисвічник і дароносиця. Порізані і розбиті ікони і стіни храму, побитий директор парку "Перемога", а також постраждали сторожі храму і парафіяни", - йдеться в повідомленні. Крім того повідомляється, що сильно постраждала будівля недільної школи і будиночка охорони. Викрадено весь електроінструмент.

Один з нападників був затриманий і доставлений у відділенні міліції. "Як виявилося, він належить до організації націоналістичного спрямування - партії "Свобода", - підкреслили в прес-службі.

Також повідомляється, що за останні кілька тижнів це вже повторний напад на храм Всіх святих Воїнів.

Місце під храм Всіх святих воїнів було освячене в 2010 р. вікарієм митрополії єпископом Іларія (Шишковського) на честь 20-річчя створення Українського союзу ветеранів Афганістану. Крім цього владика Іларій звершив закладку пам'ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.