ua en ru

В Києві відбулася презентація пілотного проекту висотно-ліфтового автопаркінгу вітчизняного виробництва.

Під час виїзної наради робочої групи столиці з питань будівництва паркінгів до Євро-2012 за участю першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка відбулася презентація пілотного проекту висотно-ліфтового автопаркінгу вітчизняного виробництва. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Учасники виїзної наради ознайомилися з роботою висотно-ліфтового автопаркінгу на Столичному шосе, 96, проект якого був розроблений ТОВ "Інститут паркувальних систем". Цей компактний паркінг, довжиною 18 і шириною 10 метрів, має 5 поверхів та розрахований на 29 машиномісць.

"Я думаю, перші такі парковки з'являться у Києві 2011 р. Зараз ми вже визначили 14 земельних ділянок, які придатні для розміщення автопаркінгів. Хочу підкреслити, що це будуть на 100% інвестиційні проекти", - зазначив А.Голубченко. За його словами, паркомісце у такому автопаркінгу коштуватиме втричі дешевше, ніж аналогічне місце в паркінгах закордонного виробництва.

Він додав, що до цього процесу долучені районні у місті Києві державні адміністрації, які наразі вивчають можливість будівництва на їх території наземних та підземних паркінгів. Надалі, за умови згоди мешканців будинків, буде розглядатися можливість спорудження висотно-ліфтових автопаркінгів на прибудинкових територіях.