ua en ru

У Києві СБУ затримала трьох громадян України, які займалися незаконним обігом зброї

У Києві Служба безпеки України затримала трьох громадян України, які займалися незаконним обігом зброї.

У Києві Служба безпеки України затримала трьох громадян України, які займалися незаконним обігом зброї. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"СБУ викрила і припинила злочинну діяльність групи осіб, які налагодили незаконний обіг вогнепальної зброї та боєприпасів... Встановлено, що в злочинну групу входили троє громадян України - двоє мешканців столиці та дніпропетровець", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в рамках кримінального провадження, розпочатого управлінням СБУ в Запорізькій області правоохоронці задокументували декілька фактів реалізації зброї.

Так, 17 липня в Києві в результаті спецоперації зловмисники були затримані під час спроби збуту пістолет-кулемета "Скорпіон", гранати РГД-5 та патронів до нарізної зброї.

Під час затримання порушники чинили опір оперативникам.

Під час обшуків у помешканнях затриманих правоохоронці виявили та вилучили АКС-74У, 5 пістолетів марки "ПМ" і "ТТ", оснащених приладами для безшумної стрільби (глушниками), снайперську гвинтівку СХТ-40 з оптичним прицілом, гладко-ствольну рушницю, гранати РГД-5 і Ф-1, велику кількість набоїв до нарізної зброї.

Слідчими СБУ в Запорізькій області повідомлено трьом зловмисникам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За рішенням Жовтневого районного суду р. Запоріжжя підозрюваним обрано запобіжний захід - утримання під вартою.