ua en ru

У Києві з 2015 р. з'явиться муніципальна компанія з медстрахування городян

У Києві з 2015 р. з'явиться муніципальна компанія по медичній страховці городян.

У Києві з 2015 р. з'явиться муніципальна компанія по медичній страховці городян. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький. Передає прес-служба КМДА.

"Поліс буде поширюватися на обслуговування комунальних клініках і лікарнях - компанія буде страхувати киян за прийнятними тарифами (50 гривень в місяць) в доповнення до обов'язкового бюджетного фінансування медицини, яке виділяється на сьогодні. За нашими розрахунками, клієнтами страхової компанії стануть не менш 250 тисяч киян. Тобто, ми створимо в місті потужного страховика світового рівня", - сказав Радуцький.

Він також зазначив, що поява такої компанії не тільки позначиться на рівні оплати праці лікарів, а й буде страхувати їх і пацієнтів від можливих помилок.

"Лікар за свої послуги повинен отримувати не менше 25% від того, що сплатила компанія в разі страхового випадку. Тоді зникне зарплата в 2,5 тисячі гривень хабара, а оплата праці наших медиків вийде на якісно новий рівень. Крім цього, ми повинні запровадити таку практику, щоб у разі помилки між пацієнтом і лікарем стала саме страхова компанія, яка взяла б на себе всі зобов'язання", - розповів заступник голови КМДА.

Він підкреслив, що зазначені нововведення не стануть загрозою для працівників медичної сфери.

"Не йдеться про скорочення, реорганізацію тощо, лише про раціональне й господарське використання наявного фонду та персоналу", - сказав Радуцький.

Нагадаємо, раніше Михайло Радуцький заявляв, що КМДА планує додати до послуг картки киянина медичний модуль, де будуть зберігатися всі медичні дані про власника картки.