ua en ru

У Києві викрито угрупування, яке вимагало до 60 тис. дол. за видачу фіктивних дозволів на становлення МАФ, - МВС

Управління боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) ГУ МВС України в м. Києві викрило злочинне угрупування, яке займалося видачею фіктивних дозволів на становлення малих архітектурних форм у Деснянському районі Києва. Про це на прес-конференції повідомив керівник прес-служби ГУ МВС Дмитро Андрєєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"З 2008 по 2009 рр. зловмисники брали у підприємців кошти за дозвіл на встановлення МАФ у Деснянському районі. При цьому вони вимагали від 5 до 60 тис. дол. за видачу такого дозволу", - заявив Д.Андрєєв.
Він заявив, що ці дозволи були фіктивними і закликав підприємців, які постраждали від таких оборудок звертатися до ГУБОЗ м. Києва. Також він додав, що задокументовано вже 20 епізодів, однак в міліції є підстави вважати, що їх значно більше.
Д.Андрєєв зауважив, що серед злочинців були колишній депутат Деснянської районної ради, його помічник та один з начальників відділу Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Кримінальну справу порушено за шахрайство та підробку документів. Д.Андрєєв заявив, що підприємці, які повідомлять в міліцію, що стали жертвами цих шахраїв, отримають сприяння від столичної міліції у легалізації фальшивих дозволів на встановлення МАФ.