ua en ru

У Києві пройшла акція підтримки євроінтеграції (фото)

Сьогодні представники громадської організації "Комітет з протидії корупції в органах влади" провели пікет біля будівлі представництва Євросоюзу в Україні в Києві.

Пікетники зазначають, що сьогодні в Україні склалася двояка ситуація, коли ті, хто повинен лобіювати і прискорювати процес об'єднання з Європою і, просування в Україні європейських стандартів життя, роблять все, щоб це не відбулося.

Фотогалерея: Акція на підтримку євроінтеграції

На акцію мітингувальники прийшли з матеріалами журналістського розслідування, проведеного журналістами Євросоюзу і України. Дане розслідування доводить факт протидії інтеграційним процесам з боку народного депутата Григорія Немирі. Активісти акції передали дані матеріали офіційному представнику ЄС в Україні.

Керівник Комітету з протидії корупції в органах влади Олег Демшур зазначив, що суть цієї акції полягає в одному - показати, що кошти, які надходять в Україну в якості грантів, використовуються не за цільовим призначенням.

"Немиря, який є головою Комітету з євроінтеграції у Верховній Раді, різними способами цієї євроінтеграції протидіє. Ми зараз не говоримо про те, що хтось" невинно "засуджений - це я про Тимошенко. Але є 46 мільйонів українців, які хочуть, щоб Україна йшла в напрямку Європейського Союзу. Ми повинні бути членами ЄС. А цей чоловік (Григорій Немиря), який очолює цей комітет (Комітет ВР з євроінтеграції) процесу євроінтеграції не сприяє. Так для чого його очолювати? ", - сказав Олег Демшур.

Олег Демшур також зазначив, що активісти Комітету уважно вивчили матеріали журналістського розслідування Анатолія Шарія і у них виникли питання щодо використання коштів, що надходять в Україну як грантів від країн ЄС.

"Є журналістське розслідування Анатолія Шарія, яку він оприлюднив на прес-конференції в Брюсселі. І ми з цим журналістським розслідуванням прийшли до представників ЄС, щоб вони перевірили ці факти і зробили свій висновок. Надходять мільйонні кошти, а ми цих коштів не бачимо, ми не бачимо жодної роз'яснювальної кампанії, ми не бачимо нічого", - завершив Олег Демшур.