ua en ru

В Києві прокуратура виявила зловживання на 2,5 млн грн під час будівництва трамвайної лінії на Троєщині

Прокуратура Києва виявила зловживання на 2,5 млн грн під час будівництва трамвайної лінії на Троєщині. Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

"У ході перевірки дотримання вимог законодавства при проведенні держзакупівель прокуратура Києва встановила факти завищення вартості виконаних робіт в ході будівництва трамвайної лінії на житловому масиві Троєщина", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що за результатами конкурсних торгів у 2012 р. комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ" уклало з одним зі столичних товариств договір на виконання робіт із завершення будівництва трамвайної лінії на Троєщині на загальну суму близько 126 млн грн. Однак, у подальшому підрядна організація внесла до фінансових документів неправдиві дані щодо обсягів виконаних робіт та кількості встановленого обладнання, завищивши їх вартість на суму майже 2,6 млн грн.

"У свою чергу посадові особи "Житлоінвестбуд-УКБ", не перевіривши відповідність внесених даних фактично виконаним роботам, незаконно перерахували товариству вказані бюджетні кошти", - йдеться у повідомленні.

За результатами перевірки управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Києва стосовно посадовців КП "Житлоінвестбуд-УКБ" внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України («Зловживання владою або службовим становищем»).

Триває слідство.