ua en ru

В Києві прокуратура виявила незаконне використання 4,2 млн грн, виділених на харчування школярів

За результатами прокурорської перевірки законності використання бюджетних коштів, виділених для організації харчування дітей у місті Києві, виявлено факти незаконного використання коштів на загальну суму майже 4,2 мільйона гривень, порушено шість кримінальних справ, повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Одночасно з метою перевірки дотримання навчально-виховними закладами вимог законодавства щодо профілактики захворювань серед дітей шляхом С-вітамінізації харчування, додаткової вітамінізації дітей полівітамінними препаратами тощо, прокуратура направила відповідне доручення до Санітарно-епідеміологічної служби міста Києва.

Перевірка проводиться за дорученням прокурора столиці Анатолія Мельника із залученням фахівців СЕС, враховуючи кліматичні умови, зокрема, значне зниження температури, з метою запобігання спалаху респіраторно-вірусних захворювань серед дітей.

Перевірка, зокрема, встановила, що в деяких навчальних закладах Деснянського району температура становить +14 градусів, що порушує санітарні норми і може призвести до спалаху захворюваності дітей. З метою усунення виявлених порушень та притягнення до відповідальності винних осіб прокурор Деснянського району вніс припис голові райдержадміністрації.

Зазначимо, 9 лютого прокуратура Києва направила в суд кримінальну справу за фактом незаконного переводу в готівку 300 млн грн.