ua en ru

В Києві опалення підключено в 66 % житлових будинків, - Київенерго

В Києві, 7 жовтня станом на 7:00 опалення підключено в 6568 будинках , що становить 66% житлового фонду. Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

Більше житлових будинків підключено в Деснянському (90,2%), Подільському (97,7%) Дніпровському (77,3%), Святошинському (80%), Шевченківському (74,5%) районах столиці.

Згідно повідомлення, процес підключення житлового фонду відбувається цілодобово, поетапно, одночасно в усіх районах столиці згідно з графіком, погодженим з районними державними адміністраціями в Києві. Перш підключаються ті будинки, внутрішньобудинкові системи опалення яких готові до прийому теплоносія.

Одномоментно підключити всі житлові будинки до тепла технологічно неможливо. Тому цей процес зазвичай триває 7-10 днів від початку запуску теплоносія.

"Вперше за останні роки ми підключаємо житлові будинки одночасно з об'єктами соціальної сфери. Щодня спеціалісти Компанії підключають в середньому 1300-1600 об'єктів у півтора рази більше, ніж у минулі роки. Як і планувалося, 9 жовтня ми плануємо завершити процес підключення житлового фонду столиці до теплу", - зазначив генеральний директор ПАТ "Київенерго"Олександр Фоменко.

Підключення житлових будинків до централізованого опалення фахівці "Київенерго" розпочали з 1 жовтня. Процес підключення дитячих садків, шкіл та лікарняних установ на тепло вже завершений.