ua en ru

У Києві одна з найбільш складних ситуацій з грипом, - КМДА

В Україні спостерігається різке зростання рівня захворюваності на грип та ГРВІ. Причина - істотне погіршення погодних умов. Так, лише за минулий тиждень у великих містах рівень захворюваності зріс на 8,2%, повідомили в Департаменті охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації (КМДА),

Одна з найбільш складних ситуацій - у Києві. Як повідомляє столичний департамент охорони здоров'я, за останні дні збільшилася кількість викликів швидкої медичної допомоги та звернень у поліклініки з симптомами грипу та ГРВІ. І якщо в неділю, 24 листопада 2013 р., до медиків швидкої допомоги звернулося 69 осіб, то в понеділок їх вже було в два рази більше - 127 (з них 34 дорослих та 93 дитини). Медики відзначають, що найближчим часом ця тенденція буде тільки збільшуватися.

Варто відзначити, що захисні маски в Києві роздають навіть на акціях протесту. Так, у вівторок громадські активісти безкоштовно видавали їх людям на Майдані Незалежності та Європейській площі. Адже відомо, що вірус грипу передається повітряно-крапельним шляхом, і ризик захворіти особливо збільшується при великих скупченнях людей.