ua en ru

У Києві податківці припинили діяльність конвертцентру з оборотом 100 млн грн

У Києві податківці припинили діяльність конвертцентру з оборотом 100 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби у м. Києві.

Цього разу податковими міліціонерами Святошинського району міста на підставі відповідних рішень суду по кримінальній справі, порушеній відносно двох організаторів підпільної структури за фактом фіктивного підприємництва, було проведено ряд обшуків та інших слідчих дій, під час яких вилучено 12 печаток фіктивних суб'єктів господарювання, які використовувались в незаконних схемах ухилення від сплати податків, їх реєстраційні та первинні документи, а також 4 комп'ютери, на яких велась тіньова бухгалтерія та виготовлялась документація про нібито проведені господарські операції. Крім того, на рахунках, відкритих відразу у трьох різних банківських установах столиці, арештовано значну суму коштів, яку в подальшому буде стягнуто до бюджету.

Загалом з початку року столичною податковою міліцією припинено діяльність вже 14 подібних конвертаційних центрів, а з тих підприємців, що скористались їх незаконними послугами, вже стягнуто до бюджету більше 122 млн грн.

Читайте також: Податкова міліція Києва ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 70 млн грн