ua en ru

У Києві міліція затримала чотирьох активістів КУПР біля Адміністрації Президента

У Києві міліція затримала чотирьох активістів Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР) біля Адміністрації Президента на вул. Банковій. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Як заявляють учасники акції, вони хотіли передати Президенту України Віктору Януковичу членський квиток "Клубу мертвих диктаторів". Тому на акцію вони прийшли у масках Адольфа Гітлера, Йосипа Сталіна, Саддама Хусейна та Муаммара Каддафі. Таким чином активісти хотіли застерегти Януковича від встановлення диктатури в Україні.

Судовий виконавець попередив учасників акції про заборону проведення мирних зібрань на вул. Банковій. Міліція запропонувала активістам провести акцію, але не намагатися прорватися на подвір'я адміністрації.

Учасники протесту спробували пройти до будівлі АП, спочатку штовхаючись з міліціонерами, які перекрили прохід, а потім перелазячи через паркан. Після кількох невдалих спроб їх затримали.

За повідомленням прес-служби ГУМВС у м. Києві, активістів доправили до Печерського райуправління столичної міліції для з'ясування всіх обставин та притягнення винних до адміністративної відповідальності, після чого вони будуть відпущені.

Нагадаємо, сьогодні Президенту України Віктору Януковичу виповнюється 63 роки.