ua en ru

У Києві люстрували 3 чиновників, - КМДА

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка було складено перелік осіб, на яких поширюється заборона перебувати на службі в органах державної влади згідно з законом "Про очищення влади".

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка було складено перелік осіб, на яких поширюється заборона перебувати на службі в органах державної влади згідно з законом "Про очищення влади". Про це заявив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, передає Еспресо.TV.

За інформацією з особистих справ і даних про займаних коли-небудь посади, були звільнені три людини - два чиновники з мерії та один з секретаріату Київради. Зокрема, в КМДА був звільнено начальника управління з питань надзвичайних ситуацій департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергія Рюмшина за те, що він очолював Святошинську райдержадміністрацію до 5 лютого 2013 р.

Крім того, було звільнено заступника директора Державного архіву столиці Світлану Сидорову, так як на початку 1990-х років вона була секретарем райкому КПУ в Києві. З тієї ж причини секретаріату Київради було звільнено заступника начальника управління забезпечення діяльності постійних комісій Київради Світлану Пантелєєву.

"Інших чиновників на даний момент ми не можемо звільнити. Згідно порядку, який був затверджений Кабміном, перевірку доходів, витрат, майна будуть проводити ряд контролюючих органів, а саме МВС, Мін'юст, Генпрокуратура та СБУ. Саму КМДА за планом, якщо я не помиляюся, будуть перевіряти в середині 2015 року", - зазначив Бондаренко.

Нагадаємо, в рамках першого етапу люстрації в структурі Міністерства внутрішніх справ України було звільнено 91 співробітника, серед яких вісім генералів.