ua en ru

У Києві ліквідовано найбільший "конвертцентр з оборотом в 1 млрд грн, - Аваков

У Києві ліквідовано найбільший "конвертцентр з оборотом в 1 млрд грн, - Аваков

Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно з Генеральною прокуратурою України викрили та припинили діяльність найбільшого в країні "конвертаційного центру", грошовий оборот якого в 2014 р. склав 1 млрд грн. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Facebook.

"Конверт" розташовувався в Києві та надавав послуги з конвертації коштів та мінімізації податкових зобов'язань понад 1 тисячі підприємств реального сектора економіки. У схемі діяльності були задіяні банківська установа - ПАТ КБ "Стандарт", більше 40 підприємств з ознаками фіктивності, транзитні підприємства та понад 30 фізичних осіб, з рахунків яких грошові кошти переводилися в готівку", - повідомив міністр.

За його словами, в ході реалізації матеріалів було проведено 7 обшуків, під час яких вилучено близько 5 млн грн, 17 печаток підприємств з ознаками фіктивності, первинні бухгалтерські документи, а також 4 одиниці зброї та боєприпаси до нього.

"Крім цього, накладено арешт на рахунки підприємств з ознаками фіктивності та фізичних осіб, задіяних у злочинній схемі на суму близько 4 мільйонів гривень", - додав Аваков.

Він також зазначив, що встановлена причетність до діяльності "конвертаційного центру" близько 10 осіб. Крім того, встановлено корупційні зв'язки організаторів "конверцентра" з керівництвом однієї з районних податкових інспекцій м. Києва.

Нагадаємо, на початку листопада СБУ ліквідувала "конвертаційний центр" з обігом у 500 млн грн.