ua en ru

У Києві вилучили з обігу заборонених сильнодіючих ліків на 1 млн грн

У Києві було затримано учасників організованого злочинного угруповання (ОЗГ), які займались поставками сильнодіючих лікарських речовин з однієї з азіатських країн в Україну. При обшуку було вилучено препаратів на суму 1 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Встановлено, що постачальниками були троє чоловіків, двоє мешканців міста Київ та один житель міста Бровари.
Під час проведення оперативних дій зловмисники були затримані при спробі передачі сильнодіючих лікарських засобів метандієнон та нандролон загальною вагою понад 10 кг. В ході проведення обшуків правоохоронці вилучили з незаконного обігу 240 пігулок з вмістом метандієнону та 3 л недралон-деканату. Загальна ринкова вартість вилученого складає близько 1 млн грн.
За даним фактом Печерським районним управлінням ГУМВС України в м. Києві порушено кримінальну справу за ч.4 ст.321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.
Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи по виявленню та викриттю лабораторії по переробці хімічної субстанції сильнодіючих лікарських засобів, заборонених в обігу.