ua en ru

У Києві головну новорічну ялинку відкриють на Софійській площі 19 грудня

У Києві головну новорічну ялинку України відкриють на Софійській площі 19 грудня о 18:00.

У Києві головну новорічну ялинку України відкриють на Софійській площі 19 грудня о 18:00. Про це на прес-конференції в Києві повідомив один з організаторів свята Ігор Добруцький, передає кореспондент РБК-Україна.

Ігор Добруцький додав, що цьогорічна головна ялинка буде справжньою, а не штучною. "В нас є кілька варіантів ялинки, одна 21 м, друга 22 м і ще одна людина з Бучі готова подарувати ялинку, висотою 24 м. У нас є вибір. Ми замовили проект, провели тендер і виготовили для неї підставку", - сказав Добруцький.

Відразу після відкриття ялинки в 19:00 планується святковий концерт. Крім того, в програму заходів у цей день входить "Урок добра" з дружиною Президента України Мариною Порошенко.

21 грудня в 11:00 в Києві планується забіг Святих Миколаїв.

Умовно святкування буде розділене на дві локації. Так, на території "Софії Київської" відбудуться наступні заходи: Всеукраїнський конкурс флористів, конкурси "Новорічна іграшка", "Ялинка для Святого Миколая" та "Пряниковий будиночок".

Також пройде фестиваль крижаних скульптур і фестиваль ілюмінацій.

На Софійській площі, окрім головної ялинки, дитяча зона, сцена, і пройде новорічний ярмарок.

Свято завершиться 7 січня різдвяної "Країною мрій".

Нагадаємо, київська влада в цьому році вирішили перенести місце проведення новорічних і різдвяних свят з Майдану Незалежності на Софійську площу.

У Києві головну новорічну ялинку відкриють на Софійській площі 19 грудня

У Києві головну новорічну ялинку відкриють на Софійській площі 19 грудня

(Джерело фото: folkukraine)